Tomat- och paprikasoppa

I mitt kylskåp hittade jag en tub med paprikaost. Den inköptes när jag skulle åka till Norge i maj och hämta hem sonen som studerat där i två år. Tuben öppnades aldrig så den låg helt oanvänd i kylskåpet.

På Kavlis hemsida hittade jag recept på en tomat- och paprikasoppa som såg god ut. Med det som bas stoppade jag i lite mer kryddor för att det skulle smaka lite mer. Det blev en riktigt god och krämig soppa.

Så här ser mitt recept ut:

Tomat- och paprikasoppa

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 burk krossade tomater

2 dl grädde

275 g mjukost med paprikasmak

1 hönsbuljongtärning

1 tsk paprikapulver

1 tsk anchochili

1 krm cayennepeppar

1 knippe persilja

pumpafrön

1. Hacka löken fint och riv vitlöken.

2. Fräs i olivolja på låg värme till dess att löken är mjuk.

3. Häll i tomaterna och smula ner buljongtärningen. Tillsätt kryddorna.

4. Rör ner paprikaosten och häll i grädden. Låt soppan sjuda så att allt blir varmt.

5. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna och strö dem över soppan vid servering.

6. En klick crème fraiche, brödkrutonger och en god macka smakar toppen till!

Kul om du vill följa och gilla min blogg:
error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *