Senaps- och ostkrokspanerad kyckling

På bordet i vardagsrummet stod en skål med ostkrokar. Eller ostbågar om man föredrar det namnet. Eller för att vara helt exakt var det den lite mer crunchiga sorten, så bucklig pinnar stämmer bättre som beskrivning.

Att äta upp dem rakt upp och ner hade inte varit svårt men jag kände för att göra något annat. Jag hade något vagt minne att jag sett olika recept med panering där ostkrokar varit huvudingrediensen. Letade runt lite på nätet och fastnade för en enkel variant.

Jag uteslöt några ingredienser, till exempel vitlökspulver. Istället åt jag min goda vitlökssås till istället. Kombinationen av kycklingbitarna, klyftpotatisen och såsen blev en riktig fullträff. Det fungerar förstås med vilka ostkrokar som helst, det är bara att testa olika sorter.

Detta är hur som helst en rätt jag kommer att laga igen, många gånger.

Senaps- och ostkrokspanerad kyckling

2 kycklingfiléer

2 msk dijonsenap

5 dl ostkrokar (Crunchy ranch)

salt, svartpeppar

1. Putsa kycklingen och dela i mindre bitar.

2. Salta lätt och krydda med svartpeppar.

3. Massera in dijonsenap och låt kycklingen marinera någon timme.

4. Smula ostkrokarna fint (jag använde en mixer) och vänd de senapstäckta kycklingbitarna i smulorna.

5. Lägg i en ugnsform, stek i ugnen, 225 grader varmluft, 20- 30 minuter. Vänd efter halva tiden.

Till kycklingen serverade jag klyftpotatis kryddad med salt, svartpeppar och anchochili med olivolja ringlad över.

Jag stekte kycklingen och klyftpotatisen samtidigt i ugnen.

Min och sonens favoritsås passade bra till. Ta lika delar crème fraiche och majonnäs, ca 1 dl av varje. 1 riven vitlöksklyfta, lite pressad citron och flingsalt.  Rör ihop och den godaste vitlökssåsen är klar!

Färdiga kycklingbitar på väg in i ugnen.
Kul om du vill följa och gilla min blogg:
error

Ett svar på ”Senaps- och ostkrokspanerad kyckling”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *