Pepparbiff

När jag skivade upp innanlår till vår hot pot för ett tag sedan blev det kött över. En fin bit som låg där i kylen dagen efter och ville bli tillagad. Pepparbiff kändes gott så jag rullade den bit som var över i mortlad peppar, skivade, saltade och stekte i smör och rapsolja. Sonen blev glatt överraskad då han verkligen uppskattar gott kött! Att han dessutom fick potatisgratäng till gjorde ju inte det hela sämre!

Pepparbiffar

3 – 4 msk svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar och rosépeppar mortlades fint. Därefter torkade jag av köttet och rullade biten på en skärbräda täckt med peppar. Sedan skar jag köttet i skivor, 1 – 2 cm tjocka, saltade lätt innan de hamnade i stekpannan.

När jag tog ur köttet för att vila innan serveringen hällde jag i ca 2 dl grädde i stekpannan. Då fick vi en mycket god sås att servera till!

Potatisgratängen

Här blev det latmansvarianten. I kylskåpet fanns en färdigköpt gratäng. Den kryddade jag upp med riven parmesan och chiliflakes. Sedan täcktes gratängen med ett rejält lager riven mozarella innan den åkte in i ugnen.

Till biff och gratäng serverades den gräddiga såsen som blev resultatet efter stekningen, färdigköpt bearnaisesås samt en sallad gjord på små tomater, salladslök, persilja och lite olivolja.

Kul om du vill följa och gilla min blogg:
error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *