Potatis- och grönsakspytt

Jag hade lite kokt potatis kvar i kylen. Med den som bas lagade jag till en potatis- och grönsakspytt som smakade toppen både till middagen och i matlådan dagen efter.

En god sås med basilika och vitlök blev pricken över i.

Potatis- och grönsakspytt

kokt potatis

champinjoner

röd paprika

rödlök

salladslök

chili

salladsärtor

spenat

salt, svartpeppar

Hacka och dela alla grönsaker i lagom storlek. Stek allt utom spenaten i en blandning av rapsolja och smör. Krydda med salt och svartpeppar. När pytten nästan är färdigstekt blandas spenaten ner.

Servera tillsammans med basilika- och vitlökssås och stekt ägg.

2 svar på ”Potatis- och grönsakspytt”

  1. Kan man lämna paprikan därhän eller finns det ett alternativ till den för oss som inte tål den??

    1. Självklart kan du strunta i den, ta mer av något annat istället som både passar den egna smaken och eventuella allergier och intoleranser. Squash eller aubergine är alternativ att använda istället. Smaklig spis!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *