Korv stroganoff är en klassiker, krämig och god. Nygatans stroganoff är en variant med lite mer smak. Tomat med chilisting. Lättlagat, det tar inte längre tid att laga till än det tar för tillbehöret att bli klart. Dessutom är det en rätt som det går bra att förbereda inför middagen en annan dag.
Jag vet att många vill ha ris till sin stroganoff, själv föredrar jag kokt potatis. De som känner mig väl kanske tycker att det låter konstigt då kokt potatis inte är en favorit men det finns rätter som kräver att denna kokta knöl serveras. Detta är en sån, i alla fall hemma hos oss.
Hos oss räcker det här receptet till 2-3 portioner. Allt beroende på hur hungriga vi är.
Nygatans stroganoff
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/3 röd chili
1/3 korvring
1/2 – 1 tsk sambal oelek
2 msk tomatpuré
1/2 dl ketchup
1 1/2 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 kruka basilika
smör att steka i
1. Skär korven i strimlor. Hacka lök, chili och riv vitlöken fint.
2. Bryn lök och chili mjukt i smör, tillsätt korven och låt den få lite färg.
3. Tillsätt resten av ingredienserna förutom basilikan och låt allt koka ihop. Smaka av med mer sambal oelek eller lite chiliflakes om chilistinget inte är som man vill ha det.
4. Hacka ner basilikan sist av allt, servera med ris, pasta eller kokt potatis. Tomater smakar också gott till.