Pepprig gryta med fläskytterfilé

Häromdagen lagade jag en gryta med fläskytterfilé som fick mycket god smak av grönpeppar. Den gav mersmak så den kommer jag definitivt att laga igen.

Pepprig gryta med fläskytterfilé

500-600 g fläskytterfilé

1/2 hönsbuljongtärning

1 msk grönpeppar

1 gul paprika

2-3 salladslökar

4-6 cornichons

1 dl grädde

2 dl creme fraiche

salt, svartpeppar

 

1. Putsa ytterfilén och skär den i strimlor.

2. Bryn i kokosolja och krydda med salt och svartpeppar. Lägg över i en kastrull tillsammans med mortlad grönpeppar.

3. Tillsätt grädde, creme fraiche och 1/2 hönsbuljongtärning och koka upp.

4. Efter en stund tillsätter man paprika i bitar, salladslök i ringar och cornichons. Eftersom alla i vårt hus inte uppskattar den smaken lade jag i smågurkorna hela, annars delar man dem i mindre bitar också.

5. Låt grytan puttra på svag värme medan riset kokar. Sen är det bara att njuta av maten. Det blir gott, jag lovar!

Kul om du vill följa och gilla min blogg:
error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *