Gazpacho med vattenmelon, fräscht i värmen.

Hittade ett recept som såg gott ut. Istället för den vanliga traditionella gazpachon hittade jag ett med vattenmelon i. Den lagade jag till förrätt häromkvällen. Passade alldeles utmärkt i värmen.

image
Melongazpacho med parmesanchips.

Melongazpacho

1 liten vattenmelon

3 tomater

1 stor röd paprika

1 stor röd chili

3 salladslökar

1/2 kruka thaibasilika

1/2 kruka koriander

1 msk limejuice, färskpressad

1 msk äppelcidervinäger

2 msk olivolja

salt

1. Dela och skär bort skalet från melonen. Pilla bort eventuella kärnor. Skär fruktköttet i bitar.

2. Skär tomaterna i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprika och chili i bitar. Skär salladslöken i mindre bitar.

3. Lägg alla ingredienser (utom basilika och koriander) i en mixer eller matberedare och mixa slätt. Blanda i grovt hackad thaibasilika och koriander. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer limejuice.

4. Kyl soppan ordentligt. Servera gärna i glas och garnera med en bit stjälkselleri. Ät med rödkrutonger och parmesanchips.

image
Mixandet har börjat med tomat, paprika och salladslök.
Kul om du vill följa och gilla min blogg:
error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *