Fläskytterfilé i nygammal tappning.

Medan jag fortfarande bodde i Östersund lagade jag ett recept med kotletter som stektes en timme i ugnen med en sås över. Vem som gav det till mig kommer jag inte riktigt ihåg, det kan ha varit mamma. Vem hon i sin tur hade fått det av har jag ingen som helst aning om däremot. Det är i alla fall lättlagad mat som sköter sig själv även om det tar tid i ugnen. Den här gången använde jag inte kotletter utan fläskytterfilé, det gick precis lika bra.

Såsen gör man så här:

3 dl grädde, vispad till löst skum

2 dl creme fraiche

1/2 dl kinesisk soja

2-4 tsk sambal oelek (beroende på vilken hetta man vill ha)

Jag skivade fläskytterfilén och lade den utan kryddor i en ugnsform. Därefter hällde jag över såsen och stoppade in formen i ugnen, 175º, 50-60 minuter.

 

image
Lättlagat även om det inte gick så snabbt.

Jag serverade köttet till bakad potatis, men vanlig kokt potatis eller pressad potatis är gott till det också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *