Katarinas sommarsaft

4-5 liter bär, jag hade rabarber och jordgubbar idag.

4 citroner skurna i bitar

Lägg bär och citroner i en gryta, slå cirka 5-6 liter kokande vatten över och lägg ett lock på.

Ställ svalt och låt det stå ett dygn.

Sila och blanda ner 700 gram socker per liter färdig saft.

Ska saften inte drickas på en gång frys in i lämpliga förpackningar eller blanda i konserveringsmedel innan saften tappas på flaskor, ex natriumbensoat eller Atamon.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 21-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar