Gratinerad aubergine, bulgur och avokado

Du visar för närvarande Gratinerad aubergine, bulgur och avokado

Googlade runt häromdagen i jakt på nya recept att inspireras av och just det här hittade jag på ica.se

Lite ändringar blev det men grunden är densamma. Jag bytte ut nån krydda och lade till och bytte några ingredienser.

Hur som helst smakade det fantastiskt gott och jag kommer definitivt att laga detta igen. Testa du också, jag lovar, det är jättegott!

 

Gratinerad aubergine, bulgur och avokado (till 2 portioner)

Aubergine

1 aubergine

olivolja

salt, svartpeppar

1 vitlöksklyfta

2 dl riven ost

1 dl panko

 

1. Skär auberginen i skivor. Krydda med salt och svartpeppar.

2. Riv vitlöken fint och stek i olivolja tillsammans med aubergineskivorna. Det går åt ganska mycket olivolja då auberginen drar åt sig rejält.

3. Lägg upp aubergineskivorna på bakplåtspapper.

4. Blanda den rivna osten med panko och fördela det över aubergineskivorna.

5. Gratinera i 225°, 10 minuter.

 

Bulgur

1 1/2 dl okokt bulgur

30 – 40 g spenat

2 – 3 msk persilja

1 tsk balsamicocreme

 

1. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen.

2. Blanda ner grovt hackad spenat och finhackad persilja.

3. Smaka av med balsamicocreme, salt och svartpeppar.

 

Avokadocreme

1 avokado

1 dl crème fraiche

1/2 rödlök

citron

1 – 2 krm anchochili

salt

 

1. Mosa avokadon och pressa över lite citron.

2. Blanda med crème fraiche.

3. Hacka rödlöken fint och blanda ner.

4. Krydda med anchochili och salt. (eller ta vanligt chilipulver)

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar