Kesoröra med tomat

Kesoröra med tomat

Jag har alltid tyckt om keso men det är inte förrän nu jag har börjat utforska alla olika rätter det går att använda keso i. Olika röror är ett av de områden där jag provar på att använda den goda keson. Nu senast gjorde jag en superenkel röra med tomat, ägg, tomat och thaibasilika.

Thaibasilika är kryddigare än den vanliga basilikan. Men finns inte thaibasilika att få tag i fungerar det förstås med vanlig också.

Kesoröran passar att äta som tillbehör till grillat, i en tunnbrödwrap eller till sötpotatisstripes. Jag tänker att den säkert skulle bli god på en varm macka gratinerad i ugnen med extra ost ovanpå också.

Kesoröra med tomat

100 g keso

4 körsbärstomater

1 kokt ägg

thaibasilika

anchochili, chiliflakes, salt

Hacka tomaterna, ägget, basilikan och blanda ihop med keson. Smaka av med kryddorna.

Nästa inläggLäs fler artiklar

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 20-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar