Nygatans pytt

Som jag berättat förut har jag inte riktigt tid att laga till något som inte går snabbt till lunch när jag jobbar hemifrån, därför är pytt en riktigt vinnare. Det måste ju nästan vara en av de bästa maträtter och mest geniala maträtter som finns.

Så enkelt att laga till och oftast blir det gott. Inte behövs det särskilt många ingredienser heller som för ett tag sedan när hemmarestaurangen på Nygatan bjöd på pytt i panna. Den pytten hade inte många olika ingredienser i sig men god blev den så det räckte till!

Nygatans pytt

1 liten rödlök

3-5 kokta potatisar (beroende av storlek)

1 paket bacon

1 näve spenat

2-3 msk färsk timjan

chiliflakes, salt

ägg

1. Stek baconet i ugnen, 225°, till dess att det är knaprigt. Ta ut det och låt det rinna av på hushållspapper. 

2. Hacka rödlök och potatis och stek i olja. När det fått fin färg smulas baconet över och sedan blandas spenat och hackad timjan ner. Krydda med chiliflakes och salt. 

3. Servera med stekt ägg och inlagda rödbetor. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *