Rester i smördeg

Jag lagade till god ytterfilé för ett tag sedan. Då blev det rester kvar. Det var jag glad för när jag några dagar senare ville laga till middag och gärna såg att det gick snabbt.

En rulle färdigkavlad kyld smördeg fick först ett lager philadelphiaost. Mitt på smördegen lade jag färsk spenat. Sedan delade jag ytterfilén i mindre bitar och fördelade spenaten över. Körsbärstomater delade i halvor och skivade champinjoner fick göra filén sällskap. Därefter rev jag över en mozarellost och rev ett lager parmesan över alltihop.

Rulla ihop smördegen till ett paket och pensla över uppvispat ägg. Strö över flingsalt, chiliflakes och sesamfrön.

Grädda i 200º ca 20-30 minuter, till dess att rullen fått fin färg. Skär i bitar och servera med valfria grönsaker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *