Majspanerad halloumi med fruktsalsa

Jag tycker verkligen om när det går snabbt att laga till maten. Den här rätten är en sån. Okej, det är inte gjort på en kvart men en halvtimme klarar man sig på. En fruktsalsa är enkel att göra, det är helt enkelt bara att ta det som finns hemma….om det finns något hemma vill säga. Annars får man helt enkelt handla.

Majspanerad halloumi med fruktsalsa

Klyftpotatis

potatis, anchochili, salt och olivolja

Börja med klyftpotatisen. Skölj och skär potatisarna i klyftor, ta gärna små potatisar. Krydda med salt och anchochili. Ringla olivolja över och stek i ugnen till dess att de är härligt krispiga. Använd varmluft och 225° så blir de nästan som friterade. 

Majspanerad halloumi

halloumi, majsmjöl, olivolja

Skär halloumin i stavar och vänd runt i majsmjöl. Stek i rikligt med olivolja till dess att de får en fin stekyta. 

Fruktsalsa

mango, granatäpple, spenat, gurka, rädisor, chiliflakes

Jag blandade frukt och grönsaker i min salsa. Som vanligt använde jag av det som fanns hemma. Jag tog mango och granatäpple från frysen. Färsk spenat, gurka och rädisor från kylen. Sedan skar jag upp det i lämpliga bitar, blandade och kryddade med chiliflakes.

För extra smak är det gott att  blanda i hackad koriander, lite flytande honung och pressad lime, något jag hoppade över idag. 

Till allt detta passar srirachamajonnäs bra. Ta crème fraice, majonnäs, sriracha, honung och lite limejuice och blanda ihop. Smaka av med en aning salt. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *