Smördegspaket med Vaderkyckling

Smördegspaket med Vaderkyckling

Kvällen var sen när hungern gjorde sig påmind och jag insåg att jag hade glömt att äta middag. I kylen fanns färdig smördeg och lite rosépepparsås och några bitar överbliven halloumi. Dessutom hade jag färdigstekt kyckling i frysen. Den blev över när jag gjorde pulled chicken Vader style för ett tag sedan.

Efter lite drygt en halvtimme hade jag goda piroger att äta framför en film i soffan!

Smördegspaket med Vaderkyckling

1 färdigkavlad smördegsplatta

1 1/2 stekt kycklingfilé

ruccola

rosépepparsås

2 skivor halloumi

riven mozarella

1. Dela smördegen i fyra delar.

2. Bred på ett lager kall rosépepparsås eller annan favoritsås. Färskost fungerar också.

3. Lägg ett lager ruccola på varje smördegsbit och fördela den skivade kycklingen.

4. Toppa med halloumi och riven mozarella.

5. Vik upp kanterna på smördegen så att det blir öppna paket.

6. Krydda med lite flingsalt och chiliflakes.

7. Grädda i 225° varm ugn ca 15-20 minuter. 


Det blev fyra små öppna piroger.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 21-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar