Mjölkproteinfri grönsakspaj

Mjölkproteinfri grönsakspaj

Eftersom det ofta är mycket sött när det är dags för glöggmingel brukar jag alltid göra något matnyttigt också. Det här året gjorde jag ett gäng minipajer, både ostpajer men framförallt ett antal pajer som passar den som inte klarar av produkter med mjölkprotein. Goda pajer med grönsaker och havremjölk.

Pajdeg

3 dl vetemjöl

125 mjölkproteinfritt margarin

1 msk vatten

1. Arbeta ihop degen och lägg den i kylskåpet för att vila 20-30 minuter.

2. Kavla ut degen och ta ut små rundlar eller tryck ut degen i en stor form.

3. Gör man minipajer behöver degen inte förgräddas, om det däremot blir en stor paj förgrädda i 225 °, ca 10 minuter.

Fyllning

1 påse salladslök

1/2 purjolök

250 g champinjoner

1/2 – 1 röd chili

salt

 

1. Skär salladslök och purjolök i tunna skivor.

2. Hacka chilin fint.

3. Skär champinjonerna i tunna skivor. 

4. Stek i rapsolja eller mjölkproteinfritt margarin, salta lätt.

5. Fördel i minipajerna eller ett stort pajskal.

 

Äggstanning

3 dl havremjölk

4 ägg

2 tsk kummin

1/2  – 3/4 tsk salt

 

1. Stöt kummin i mortel.

2. Vispa upp äggen och blanda ner övriga ingredienser. 

3. Fördela äggstanningen i minipajerna eller fyll en stor paj. 

4. Grädda i 250°, små pajer eller 225°, en stor paj till dess att pajen är färdiggräddad. Cirka 10-15 minuter för de små pajerna. 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 21-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar