Pizza Verde

Du visar för närvarande Pizza Verde

Inspiration till den här pizzan fick jag när jag såg ett inlägg som Hannu Sarenström hade gjort på internet. Han skrev att han längtade efter grönkålspizza och med tanke på den färska grönkål jag precis hade köpt drabbades jag av samma längtan. Inte för att jag någonsin ätit sån pizza förut, men jag tyckte att det lät spännande. Pizzan blev jättegod så jag kan verkligen rekommendera det här receptet. Ät den som den är eller med en enkel sallad.

Tycker man inte om grönkål går det förstås att byta ut den mot ruccola, spenat eller något annat som passar de egna smaklökarna. Gör egen pizzadeg efter favoritreceptet, eller gör som jag, köp färdig deg!

Efter lite botaniserande i kylskåp och skafferi efter fler ingredienser än grönkål blev mitt recept.

Pizza Verde

3 stora blad grönkål

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

olivolja

100 g philadelphiaost (eller 1 dl crème fraiche)

ca 1 dl riven ost

parmesan

6 – 8 valnötter

6 – 8 körsbärstomater

salt, svartpeppar

1. Riv vitlöken och hacka löken. Stek mjukt i olivolja.

2. Skölj grönkålen och skär bort stammen. Hacka bladen grovt och låt dem steka med löken en kort stund. Krydda med en aning salt och nymald svartpeppar.

3. Kavla ut pizzadegen tunt på en plåt. Bred ut färskost i ett jämnt lager. Strö över riven ost.

4. Fördela den mjukstekta löken och grönkålen över pizzabotten.

5. Dela tomater och hacka valnötter grovt och lägg på pizzan.

6. Riv parmesanost över pizzan sist av allt.

7. Grädda i 225  ° till dess att pizzan fått fin färg.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar