Ytterfilé med grönpeppar

Du visar för närvarande Ytterfilé med grönpeppar

Det var en av de sista dagarna sonen var hemma innan flytten, då passade jag på att laga till en god ytterfilé i ugnen när han kom hem på lunch. En sås med mycket grönpeppar gav god smak till köttet. Jag hade olika sorters lök i botten av ugnsformen, mest av den anledningen att det var det som fanns hemma. Det går att använda paprika, champinjoner, squash, aubergine eller vad helst man själv vill stoppa i.

Till det här serverade jag faktiskt potatismos….lite konstigt tycker till och med jag. Men vad gör man inte som mamma när sonen önskat ett gott hemlagat mos innan han drog sin kos….fast faktum är att det passade bättre till än jag själv trodde .

Ytterfilé med grönpeppar

1 fläskytterfilé, putsad

Såsen

3 dl grädde

2 dl crème fraiche

2 msk japansk soja

1 msk dijonsenap

1 1/2 msk kalvfond

1 vitlöksklyfta, fint riven

2 msk grönpeppar, mortlad

Grönsaker

gul lök

rödlök

purjolök

1. Dela rödlök, gul lök och purjolök i bitar och lägg i botten av en ugnsform.

2. Putsa ytterfilén och skär den i skivor. Lägg bitarna ovanpå löken.

3. Blanda alla ingredienserna till såsen väl och häll den över kött och lök.

4. Gratinera i 175 graders varm ugn cirka en timme.

Potatisen kokade jag i lättsaltat vatten, sedan lät jag den rinna av innan jag pressade den över smör i en bunke. Därefter rörde jag ner grädde innan jag smakade av med extra salt.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar