Marängtårta med jordgubbar

Du visar för närvarande Marängtårta med jordgubbar

När sonen döptes i mitten av juli för tjugo år sedan serverades jordgubbstårta. Sedan dess har vi ätit någon form av jordgubbstårta på dopdagen när vi har varit hemma. Inget undantag i år. Sonen önskade jordgubbar, maräng och grädde. Mina egna marängbottnar som fanns i skafferiet hade hamnat under något annat så de var totalt söndersmulade. Tur att det finns färdiga bottnar att köpa på affären. Kanske är det världens enklaste tårta, god blev den i alla fall.

Marängtårta med jordgubbar

2 marängbottnar

ca 3-4 dl hallon

1 banan

ca 250 g jordgubbar

1-2 dl vispgrädde

Mosa hallon och banan och bred ut det på den första marängbotten. Lägg på den andra botten och bred ut vispad grädde och fördela jordgubbarna i valfritt mönster. Klart!

Smaklig spis!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar