Nygatans kycklinggratäng

Du visar för närvarande Nygatans kycklinggratäng

I början av veckan var det lite skrik och panik när det var dags för middag, framförallt när jag upptäckte att i kylskåpet fanns inte så mycket att laga till. Då är det tur att vi har nära till affären. En grillad kyckling följde med hem och den blev basen i en gratäng. Rätten påminner om indonesisk kycklinggratäng men gårdagens variant blev lite annorlunda.

I en ugnsform lade jag ner munsbitar av en urbenad grillad kyckling. Jag hackade ner tre salladslökar, en näve salladsärtor i bitar och 5-6 små tomater i klyftor.

Samtidigt vispade sonen ihop en sås i en bunke. Han tog 1 dl crème fraiche, 2 dl grädde, 3/4 dl mango chutney, 1 – 1 1/2 tsk sambal oelek och 1 pressad vitlöksklyfta. När han blandat allt smakade han på såsen och tillsatte mer av det han tyckte saknades.

När såsen var klar hällde vi den över kycklingen och grönsakerna i gratängformen. Vi avslutade med ett rejält lager riven mozarella innan vi stoppade in formen i ugnen på 225 grader i 20-30 minuter.

Vi kokade tagliatelle att äta till men ris fungerar alldeles utmärkt det också. Vattenmelon passade bra till.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar