I början av veckan var det lite skrik och panik när det var dags för middag, framförallt när jag upptäckte att i kylskåpet fanns inte så mycket att laga till. Då är det tur att vi har nära till affären. En grillad kyckling följde med hem och den blev basen i en gratäng. Rätten påminner om indonesisk kycklinggratäng men gårdagens variant blev lite annorlunda.
I en ugnsform lade jag ner munsbitar av en urbenad grillad kyckling. Jag hackade ner tre salladslökar, en näve salladsärtor i bitar och 5-6 små tomater i klyftor.
Samtidigt vispade sonen ihop en sås i en bunke. Han tog 1 dl crème fraiche, 2 dl grädde, 3/4 dl mango chutney, 1 – 1 1/2 tsk sambal oelek och 1 pressad vitlöksklyfta. När han blandat allt smakade han på såsen och tillsatte mer av det han tyckte saknades.
När såsen var klar hällde vi den över kycklingen och grönsakerna i gratängformen. Vi avslutade med ett rejält lager riven mozarella innan vi stoppade in formen i ugnen på 225 grader i 20-30 minuter.
Vi kokade tagliatelle att äta till men ris fungerar alldeles utmärkt det också. Vattenmelon passade bra till.