Pankopanerad torsk med srirachamajonnäs

Pankopanerad torsk med srirachamajonnäs

För några kvällar sedan panerade vi torsk och gjorde egna fiskburgare. Dels åt vi fisken i hamburgerbröd men även serverad enbart i ett salladsblad med den goda majonnäsen smakade det toppen. Den stekta panerade fisken passar förstås att äta som den är till kokt potatis också. Nystekt och krispig är den god hur man än väljer att äta den.

Förutom bröden hade vi salladsblad, gurka, rödlök och srirachamajonnäs till fisken.

Panerad torsk

ca 400 g torsk

1 – 1 1/2 dl majsmjöl

1-2 tsk anchochili

2 ägg

2 – 2 1/2 dl panko

1. Dela torsken i lämpliga bitar, torka av och salta lätt på båda sidor.

2. Blanda majsmjöl med anchochili i en tallrik, vispa upp äggen i en och häll panko i en tredje tallrik.

3. Vänd fisken först i majsmjöl, sedan i ägg och sist i pankon.

4. Stek i en blandning av smör och rapsolja till dess att fiskbitarna är genomstekta och krispiga.

5. Servera fiskburgarna i rostade hamburgerbröd eller salladsblad med valfria grönsaker och srirachamajonnäsen.

Srirachamajonnäs

1 dl majonnäs (helst Hellmans eller hemgjord)

2 salladslökar

1 vitlöksklyfta

3/4 – 1 1/2 msk sriracha

salt

Blanda ner riven vitlök, hackad salladslök och sriracha efter smak i majonnäsen. Smaka av med salt.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 21-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar