Potatis- och grönsakspytt

Potatis- och grönsakspytt

Jag hade lite kokt potatis kvar i kylen. Med den som bas lagade jag till en potatis- och grönsakspytt som smakade toppen både till middagen och i matlådan dagen efter.

En god sås med basilika och vitlök blev pricken över i.

Potatis- och grönsakspytt

kokt potatis

champinjoner

röd paprika

rödlök

salladslök

chili

salladsärtor

spenat

salt, svartpeppar

Hacka och dela alla grönsaker i lagom storlek. Stek allt utom spenaten i en blandning av rapsolja och smör. Krydda med salt och svartpeppar. När pytten nästan är färdigstekt blandas spenaten ner.

Servera tillsammans med basilika- och vitlökssås och stekt ägg.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 20-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Anders Öhlund

    Kan man lämna paprikan därhän eller finns det ett alternativ till den för oss som inte tål den??

    1. Katarinas Spis

      Självklart kan du strunta i den, ta mer av något annat istället som både passar den egna smaken och eventuella allergier och intoleranser. Squash eller aubergine är alternativ att använda istället. Smaklig spis!

Lämna ett svar