Glutenfri kladdkaka

Du visar för närvarande Glutenfri kladdkaka

Nu håller jag på att förbereda för studentbuffé nästa helg. Sonen har kommit åter från Norge och vi ska fira honom här hemma med släkt och vänner.

Idag bakades en glutenfri kladdkaka i mindre formar. Då kan alla gäster ta en egen form med kladdkaka. Jag tycker att det är fiffigt när man inte riktigt har koll på hur många som kommer, då går det att baka lite extra och ha i frysen. Lätt att plocka fram om det kommer fler gäster än beräknat.

Det här receptet har jag hittat på arla.se. Jag provsmakade en liten kladdkaka och den smakade toppen! Kakan är enkel att göra mjölkproteinfri också, byt smöret mot mjölkfritt margarin. För nöt- eller mandelallergiker så tar man enbart kokosmjöl.

Glutenfri kladdkaka

150 g smör

3 ägg

3 dl strösocker

1 dl kokosmjöl

1/2 dl mandelmjöl

1 dl kakao

1/2 msk vaniljsocker

2 krm salt

 

1. Smält smöret och låt det svalna något.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda sedan ner smöret.

3. Blanda alla torra ingredienser i en skål och sikta ner det i äggblandningen.

4. Rör försiktigt.

5. Fördela i mindre formar, 12-20 beroende på storlek, eller i en smord och bröad springform.

6. Grädda i 175° 13-16 minuter för de mindre formarna, lite längre om man väljer att göra en stor kladdkaka. Kakan ska vara ha torkat på ytan men fortfarande vara kladdig i mitten, då är den klar.

7. Servera med vispad grädde och bär. Vaniljglass passar också bra till.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar