Sparris med prosciutto

Du visar för närvarande Sparris med prosciutto

Det här är en enkel och god rätt. Sparris lindad i prosciutto lagas till antingen i ugnen, på grillen eller i en stekpanna. Jag valde ugnen då grillvädret inte var det bästa. Tillsammans med en god dipp passar det till förrätt eller som en liten ensamrätt. Välj den lufttorkade skinka du tycker bäst om.

Skölj färsk grön sparris och ”snäpp” av stjälkarna långt ner där det blir träigt. Linda en skiva god lufttorkad skinka runt varje sparris. Lägg i en ugnsform eller på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och honung. Gratinera i ugnen, 225°, 10-15 minuter. Sparris och skinka ska få lite färg.

Blanda till en dipp av lika delar mascarpone och lättkvarg. Ringla över lite honung och pressa ner några teskedar lime. Krydda med flingsalt och lite chiliflakes. Rör om och vips så var det klart att avnjuta tillsammans med den skinklindade sparrisen!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar