Frukostpanna med ägg

Du visar för närvarande Frukostpanna med ägg

Jag fick inspiration till det här receptet när jag läste en Allt om mat på jobbet häromveckan. Frukostpanna med ägg (fast i receptet hette det mozarellastekta ägg) som jag passade på att testa när sonen var hemma för att göra högskoleprovet. Jag stoppade i lite fler ingredienser än i originalreceptet vilket gjorde att det både smakade mer och blev matigare. Hur som helst är detta definitivt något jag kommer att laga igen, utan tvekan. Så gott!

Frukostpanna med ägg

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 liten torkad chili

2 salladslökar

1 näve spenat

ca 20 småtomater i olika färg

1/2 kruka thaibasilika (eller vanlig)

ca 200 g mozarella

4 ägg

salt, svartpeppar

 

1. Hacka lök och salladslök. Riv vitlöken fint. Stek mjukt i kokosolja och olivolja. Det ska inte få färg.

2. Dela varje tomat i mindre bitar, hacka spenaten och basilikan grovt. Blanda ner i lökfräset. Krydda med salt och svartpeppar.

3. Låt småputtra några minuter, riv sedan mozarellan i mindre bitar och fördela den i pannan.

4. Gör fyra gropar och knäck ner äggen. Salta lätt på dem. Låt äggen stelna på låg värme 10-15 minuter. Servera tillsammans med valfritt bröd.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar