Halloumi- och sötpotatispytt

Du visar för närvarande Halloumi- och sötpotatispytt

Förra helgen lagade jag en god halloumi- och sötpotatispytt med mycket smått och gott i. Eftersom  jag är urusel på att laga lagom mycket mat till en person blev det dessutom några matlådor till veckan som väntade. Inte dumt alls när dagar och kvällar var intensiva.

1. 

Ugnsrostade grönsaker

1 stor sötpotatis

3 morötter

1/2 blomkålshuvud

salt, chiliflakes och olivolja

Dela grönsakerna i mindre bitar. Ringla olivolja över, krydda med salt och chiliflakes. Rosta dem i ugnen 225° cirka 30-40 minuter till dess att de är mjuka och har fått färg.

2.

Stekt halloumi

200 g halloumi med chilismak

smör

Dela halloumin i kuber och stek i smör till dess att den får färg. Lägg upp den på en tallrik.

3. 

Grönsaksfräs

3 salladslökar

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

4-5 körsbärstomater

1 gul paprika

3 – 4 champinjoner

färsk timjan

salt, chiliflakes

1/2 burk salladsost i kuber inlagda i olja och örter

smör

Hacka salladslök, gul lök och riv vitlöken. Stek mjukt i smör. Tillsätt hackad paprika, champinjoner och tomaterna delade i fyra bitar. Tillsätt lite mer smör och låt allt steka så att det blir mjukt.

4. 

Blanda grönsaksfräset, de ugnsrostade grönsakerna, halloumi och salladsost i stekpannan tillsammans med nyhackad färsk timjan.

Servera tillsammans med tzatziki i tortillabröd med lite färsk hackad timjan som extra krydda!

Tzatsiki med timjan

1 urkärnad gurka

1 vitlöksklyfta

2-3 dl turkisk yoghurt

pressad citron

färsk timjan

salt, svartpeppar

Riv gurkan grovt över en sil och pressa ur vattnet. Riv vitlöksklyftan fint och blanda tillsammans med gurka och yoghurt. Smaka av med pressad citron, hackad timjan, salt och svartpeppar.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar