Panerad halloumi

Du visar för närvarande Panerad halloumi

Häromdagen provade jag något nytt som jag aldrig lagat förut. Panerad halloumi. Vanlig ost har jag panerat och stekt men inte halloumi.

Det blev mycket gott men jag kommer nog att våga lite mer när det gäller smaksättning av osten nästa gång. Antingen tar jag nog chilihalloumi eller så blandar jag kryddor med majsmjölet jag använde till första lagret panering. Jag tror att jag kommer att använda anchochili i såna fall.

Fast som sagt, det smakade toppen redan vid denna tillagning så det går finfint att bara följa mitt recept.

Panerad halloumi

1 paket halloumi

majsmjöl

2 ägg

panko

Skär osten i centimetertjocka skivor. Vänd dem först i majsmjöl, sedan uppvispat ägg och sist panko. Stek på medelhög värme i  smör till dess att de får fin färg på båda sidorna.

Ugnsrostad potatis

Skala och dela vanlig potatis och sötpotatis i lagom stora bitar. Ringla över olivolja, krydda med salt och chiliflakes. Klipp över färsk timjan. Rosta i en ugnsform i ugnen på 225°, varmluft, cirka 20-30 minuter. Vänd emellanåt.

Tzatsiki

1 urkärnad gurka

1 vitlöksklyfta

2-3 dl turkisk yoghurt

pressad citron eller lime

salt, svartpeppar

Riv gurkan grovt över en sil och pressa ur vattnet. Riv vitlöksklyftan fint och blanda tillsammans med gurka och yoghurt. Smaka av med pressad citron, salt och svartpeppar.

Apelsin- och granatäpplesallad

4 blodapelsiner

1 1/2 dl granatäpplekärnor

6 – 7 salladsärtor

1 näve spenat

1/2 kruka koriander

Skala apelsinerna och skär i skivor. Dela salladsärtorna på hälften och hacka koriandern. Blanda samman alla ingredienser till salladen och ät tillsammans med den stekta osten och ugnspotatisen.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar