Ugnsrostad blomkål

Du visar för närvarande Ugnsrostad blomkål

När jag var på bokmässan i höstas köpte jag Hannu Sarenströms kokbok, Hannus jordiga. För mig har det framförallt blivit en inspirationsbok som jag bläddrar i på kvällarna. Ett av hans recept är blomkål med gremolata. Med det i bakhuvudet lagade jag till den här rätten. Förutom blomkålen serverade jag kyckling och en god mozarellasallad till.

Ugnsrostad blomkål

1 blomkålshuvud

parmesan

Dressing

1 dl olivolja

1 vitlöksklyfta

1 citron, skal samt juice

1 – 1 1/2 dl persilja

flingsalt

1 kycklingfilé, färdigstekt

1. Gör dressingen först av allt. Blanda olivoljan med en fint riven vitlöksklyfta, rivet citronskal (tvätta noga först), pressad citron, hackad persilja samt  flingsalt.

2. Skiva blomkålen och lägg den i en ugnsform. Ringla över den största delen av dressingen men spara lite till kycklingen. Riv över parmesan.

3. Skiva den färdigstekta kycklingfilén och bred över resterande dressing samt fint riven parmesan.

4. Rosta blomkålen, 20-30 minuter i 225°. Vänd bitarna efter halva tiden. Samtidigt sätts kycklingen in så att den blir varm.

5. Gör en sallad med körsbärstomater i klyftor, jordgubbar, rödlök, mozarella och basilika. Strö över lite flingsalt och balsamicocreme, gärna med fruktsmak.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar