Smördegsinbakad färs är både enkelt och gott. Perfekt till mellanmål, lunch, middag eller kvällsfika. Passar precis när som helst, att ta med i matsäcken när det är utflyktsdags funkar också. Gott med sallad till eller som de är.
Smördegsinbakad färs
1 kyld smördeg
200 g färs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
5-6 champinjoner
1/3 röd paprika
4-5 körsbärstomater
1 dl tacosås
1/2 dl vatten
1-2 tsk kalvfond
salt, svartpeppar
ägg, sesamfrön
1. Riv vitlök, finhacka den gula löken och stek mjukt. Öka värmen och tillsätt färsen. Låt den bryna till dess att den fått fin färg. Krydda med salt och svartpeppar.
2. Dela champinjoner, paprika och tomater i mindre bitar och låt dem steka med ett tag.
3. Häll på tacosås, vatten och fond och låt allt koka ihop till dess att det tjocknar. Smaka av med mer kryddor och lite tomatpuré om det behövs.
4. Dela smördegen i fyra delar, fördela fyllningen och vik ihop. Pensla med uppvispat ägg och strö över flingsalt och sesamfrön.
5. Grädda i 225° cirka 20 – 30 minuter.