Ugnskyckling med mangosås

  • Inläggskategori:Kyckling
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Ugnskyckling med mangosås

Häromdagen gjorde jag en jättegod ugnskyckling med mangosås. Jag dammade av ett gammalt recept som fick några små förändringar. Helstekta filéer med en god sås över. Vill man kan man nog lika gärna dela kycklingen i munsbitar, bryna bitarna och hälla såsen över och låta den koka ihop på spisen. Då blir det en god kycklinggryta istället.

Ugnskyckling med mangosås

Kyckling 

4 kycklingfiléer

1/2 lime

salt

Sås

2 dl grädde

2 dl crème fraiche

1/2 hönsbuljongtärning

2 tsk japansk soja

1 tsk sambal oelek

2 tsk honung

3 – 4 msk nyriven parmesan

1 riven vitlöksklyfta

Att toppa med

1 – 2 dl riven mozarella

2 – 3 msk hackad persilja

 

1. Salta kycklingen lätt och pressa saften ur limehalvan över filéerna och lägg dem i en ugnsform.

2. Smula sönder buljongtärningen och blanda den med grädden. Rör sedan ner övriga ingredienser förutom mozarella och persilja.

3. Häll såsen över kycklingen och stoppa in i ugnen, 200° till dess att innertemperaturen är 72°. När det är ungefär 10-15 min kvar strö över riven mozarella.

4. Toppa med hackad persilja.

5. Servera med ris och gott småplock, till exempel färsk spenat, ananas, paprika, tomater och nötter. Mangosås smakar fantastiskt gott till men kycklingen är god utan den också.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar