Florida style

Du visar för närvarande Florida style

På resa i Florida har vi nu landat i Fort Lauderdale. Här bor vi i en liten lägenhet men med fullt utrustat kök. Så efter att ha ätit alla måltider ute har vi nu fyllt kylen och börjat laga vår egen mat, Florida style men ändå rätt svenskt.

Första kvällen bjöd sonen på pasta. Färsk pasta fick en sås med hackad tomat, spenat, sour cream, kryddad med svartpeppar och parmesan i flagor. Mums!

En lunch fick vi stekt korv i bröd med smält lagrad cheddarost, spenat och karamelliserad lök. Löken fick stekas i smör, olivolja, salt och socker till dess att den blev härligt mjuk och karamelliserad.

En av middagarna fick bli quesadillas med färskost emellan och två sorters ost. Till detta stekte jag färs kryddad med salt, svartpeppar, hot sauce och lite tacokrydda, Förutom färsen fick vi sour cream, majs, spenat och riven ost till.

Rester fungerar i Florida också. Sonens pasta i botten på en ugnsform, färsk spenat på pastan. Sedan färs uppblandad med de sista resterna av sour cream och lite mjölk. Ovanpå färsen strödde jag ut majs och sedan lade jag dit skivad tomat. Parmesanflagor och riven mozzarella på toppen. Sedan gratinerades hela härligheten ungefär trettio minuter innan det var dags att äta. Något vi gjorde med god aptit.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar