Tomatsoppa med kokos och röda linser

Du visar för närvarande Tomatsoppa med kokos och röda linser

Jag hade lite krossade tomater och kokosmjölk kvar i kylen sen tidigare matlagande. Det fick bli basen i en god het soppa. Tillsammans med quesadillas eller dubbla ostmackor får man en mättande måltid för 1-2 personer.

Tomatsoppa med kokos och röda linser

1 schalottenlök

1 salladslök

1/2 dl okokta röda linser

1/2 – 1 msk riven ingefära (4-5 cm)

2 1/2 dl krossade tomater

2 dl kokosmjölk

1/2 dl vatten

1 hönsbuljongtärning

1 tsk japansk soja

1 tsk honung

svartpeppar

1. Hacka schalottenlök och salladslök. Stek mjuk i kokosolja eller rapsolja.
2. Tillsätt linserna, riven ingefära, buljongtärning, krossade tomater, kokosmjölk och vatten. Ta inte all riven ingefära på en gång, smaka av när soppan kokat en stund för att få lämplig hetta efter de egna smaklökarna. Med all ingefära bli det ett härligt tryck i soppan!
3. Låt det småkoka till dess att linserna är mjuka. Tillsätt honung, soja och smaka av med pressad i lime, svartpeppar och ev. lite salt.
4. Servera med en klick crème fraiche och hackad koriander.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar