Sötpotatismos

Du visar för närvarande Sötpotatismos

Hittade sötpotatis här hemma som inte hade många dagar kvar innan den började bli dålig. Kände inte för att göra ugnsbakad eller på annat sätt göra klyftor eller pommes. Istället gjorde jag sötpotatismos av det hela. Eftersom jag gjorde mosen ett tag innan vi skulle äta så den hann kallna lyxade jag till det lite och spritsade ut små rosor och gratinerade i ugnen, men jag lovar att den smakar precis lika gott som den är. Rosorna håller hur som helst inte ihop när man tar dem ur ugnen så det var väl egentligen ett onödigt moment….men det var fint…en stund….

Jag har inga exakta proportioner utan det blev klickar och skvättar av det hela. Hur som helst, jag är såld så gott var det, fattar inte att jag inte gjort detta förut! Blir det över kan jag rekommendera moset på en tunnbrödmacka med smör.

Sötpotatismos

2 stora sötpotatisar

1 klick smör

1 skvätt grädde

1 sked creme fraiche

riven parmesan, 1/2 – 1 dl

svartpeppar

Jag skalade sötpotatisen och delade i mindre bitar. Kokade i saltat vatten till dess att bitarna var mjuka. De fick rinna av i ett durkslag sedan mosade jag bitarna i en skål över en rejäl klick smör. Jag hällde i en skvätt grädde (1-2 msk), en sked creme fraiche och blandade ordentligt. I detta rev jag ner en rejäl hög parmesan och malde ner svartpeppar. Oj, så gott!

Jag valde att spritsa ut toppar som gratinerades i 225° ca 10-15 minuter. Förstås går det lika bra att äta moset direkt till kött, kyckling eller goda grönsaker.

Den här dagen åt vi det till tilltryckta potatisar och kaffemarinerad ytterfilé.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar