Marinerat innanlår på grillen

Du visar för närvarande Marinerat innanlår på grillen

Marinerat innanlår på grillen, det smakar gott en lördagskväll. Med lite annorlunda kryddning i form av bland annat spiskummin och koriander tyckte i alla fall jag och sonen att det blev jättegott. Tillsammans med bakad potatis, halloumi, vitlökssås, kryddsmör, majs och vattenmelon hade vi en middag framför oss som gjorde att vi satt länge vid bordet och njöt av maten.

Innanlår i skivor 8 -10 stycken

Marinad

1 dl rapsolja

1 tsk spiskummin

1 tsk anchochili

1 tsk salt

1 tsk paprikapulver

1 kruka koriander

1 vitlöksklyfta

Riv vitlöken, hacka koriander och blanda med övriga ingredienser i en plastpåse. Lägg i köttet och vänd med jämna mellanrum så att marinaden kommer åt överallt. Låt marinera minst 3 timmar.

 

Kryddsmör

50-75 g smör

1 riven vitlöksklyfta

1/2 – 1 tsk anchochili (smaka av)

salt

pressad citron

Rör ihop smöret med övriga ingredienser. Smaka av med mer kryddor om det behövs.

 

Vitlökssås

Det här är min vanliga favoritsås. Lika delar creme fraiche och majonnäs. 1 riven vitlöksklyfta, lite pressad citron och flingsalt. Det är allt som behövs!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar