Morotssoppa

  • Inläggskategori:Soppa
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Morotssoppa

I dag blev det en god morotssoppa till lunch. När jag gjorde pastan med kräftstjärtar och färskost häromdagen använde jag för mycket grädde så det blev sås kvar. Såsen silade jag av när pastan serverades så den fick bli basen i en god soppa till lunch. Vill man laga till soppan utan att ha kvar av pastasås går det lika bra att tillsätta mjukost med smak av kräftor eller räkor.

Morotssoppa

3 dl vatten

1 fiskbuljongtärning

1 1/2 dl sås med smak av färskost och kräftor (kvar sen pastan häromdagen)

2 rårivna morötter

1 hackad salladslök

1 klick smör

Riv morötterna och hacka salladslök. Smält lite smör i en kastrull och lägg i grönsakerna och fräs de en kort stund. Häll på vatten, lägg i buljongtärning och såsresterna (eller grädde och mjukost). Låt koka cirka 5 minuter. Mal över lite svartpeppar innan servering. Smaklig spis!

Katarinas spis på YouTube!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar