Kräftstjärtröra med tomat och dill.

Du visar för närvarande Kräftstjärtröra med tomat och dill.

Här kommer ett recept i repris. Anledningen till detta är att det var dags att lämna in ett nytt recept till vårt lokala magasin och som vanligt vill jag testlaga receptet för att kolla så att mängderna stämmer. Några saker ändrade jag men inte särskilt mycket.

Om man vill prova något annat än skagenröra med kräftstjärtar är den här röran med tomat- och dilldressing mycket god. Färgen på dressingen blir kanske inte den vackraste men god är den! Servera röran i glas, på crostini som man enkelt gör själv eller som en kvällsmacka på rostad franska. Röran räcker till 4-6 personer, beroende på hur man serverar den.

Kräftstjärtar med tomat- och dilldressing

Ca 200 g avrunna kräftstjärtar

1 avokado

1 hårdkokt ägg

Dressing

4-5 msk dill

1 tomat

1 liten vitlöksklyfta

1 tsk äppelcidervinäger

2 msk rapsolja

salt

1 nypa råsocker eller lite flytande honung

citron

 

1. Låt kräftstjärtarna rinna av i ett durkslag, koka ägget och kyl det.

2. Dela tomaten (ta bort kärnorna) och mixa tillsammans med dill, vitlök, vinäger och rapsolja. Tillsätt en nypa råsocker eller lite honung. Smaka av med salt. Ta inte för mycket, tänk på att kräftstjärtarna har viss sälta.

3. Hacka ägget i mindre bitar. Dela avokadon, ena halvan hackas fint och den andra skivas.

4. Hacka kräftstjärtarna i mindre bitar och blanda med ägget, den hackade avokadon och tomat- och dilldressingen.

5. Lägg upp röran i glas. Dekorera med den skivade avokadon samt en bit citron som man själv får pressa över innan man börjar äta. En hel kräftstjärt som dekoration är fint (bara man kommer ihåg att inte hacka alla…).

Crostini

Egna crostini gör man enkelt i ugnen. Skiva baguette, pensla med olivolja och strö över flingsalt. In i ugnen 225° till dess att de fått fin färg. Goda att äta till förrätten eller med lite röra på. Då blir det små munsbitar som tilltugg istället.

 

De hackade ingredienserna.
Serverat i glas.
Eller på crostini.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar