Halloumibiffar med blomkålsmos

Du visar för närvarande Halloumibiffar med blomkålsmos

Idag lagade jag ett gott blomkålsmos som passade utmärkt till de vegetariska halloumibiffar jag hade i frysen. Jag plockade upp tre biffar som fick steka i stekpanna i lite kokosolja samtidigt som blomkålen kokade i lättsaltat vatten. Till detta serverade jag fetaostcreme samt skuren paprika och gurka.

Jag gjorde en portion mos och då var mängden blomkål ungefär 150 g. Den delade jag i mindre bitar och kokade mjuk i lättsaltat vatten. När blomkålen var klar hällde jag av vattnet, blandade ner en klick smör och en skvätt grädde tillsammans med chiliflakes. Sedan mixade jag moset, fast inte helt slätt, jag gillar när det är lite bitar kvar.

I kylen fanns det fortfarande lite fetaostcreme kvar så det fick göra sällskap på tallriken.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar