Tết med vietnamesisk karamelliserad lax

Du visar för närvarande Tết med vietnamesisk karamelliserad lax

Tết, vietnamesiskt nyår firades i vårt hem igår kväll. Utan sonen som pluggar i Norge men då firade jag tillsammans med goda vänner istället. Vi åt två av min och sonens favoriter. Karamelliserad lax, den lax sonen tycker smakar Vietnam…väldigt passande alltså. Laxen som serveras med snabbinlagda grönsaker smakar så gott att man vill slicka tallriken för att få i sig alla goda smaker.

Den här gången serverade jag risnudlar till istället för ris. Det blev nästan godare tycker jag. Risnudlarna kryddades med gurkmeja, jag blandade i den efter kokningen men det fungerar precis lika bra att låta gurkmejan koka med. När nudlarna runnit av blandade jag ner två hackade salladslökar och en kruka koriander.

Till dessert gjorde jag vietnamesisk crème caramel, med kokosmjölk, rostad kokos och limezest. Det receptet kommer om ett tag!

Laxen precis innan servering.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar