Sötpotatiswrap

Du visar för närvarande Sötpotatiswrap

En av mina verkliga favoriter är sötpotatis, passar till så många olika rätter. Idag lagade jag till en sötpotatiswrap med ugnsrostad sötpotatis, bacon och en god fetaostsås. För en vegetarisk wrap skippar man förstås baconet!

Jag skalade sötpotatisen och delade den i munsbitar. De åkte in i ugnen på 225° med olivolja och salt i cirka 30 minuter, till dess att bitarna var helt mjuka.

Till detta knaperstekte jag bacon och gjorde en sås med fetaost. Lika delar creme fraiche och majonnäs och 200 g fetaost blandades väl. Sedan kryddade jag med nymald svartpeppar.

I ett halvt libabröd bredde jag först ett lager av såsen, sen lade jag isbergssallad på innan den mjuka varma sötpotatisen lades dit. Bacon, skivad rödlök och sist några klickar av fetaostsåsen igen.

Bäst av allt, det blev rester till dagen efter. Då lindades det in i ett vanligt mjukt tunnbröd istället.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar