Pizza Bianco

Du visar för närvarande Pizza Bianco

Ibland händer det att jag tröttnar på tomatsås, framförallt när jag gör egen pizza hemma. Då är pizza bianco, en pizza utan tomatsås gott som omväxling. Istället för tomatsås använder jag färskost eller crème fraiche. Med ost, lök och färska kryddor blir det jättegott.

Inspiration till dagens variant av pizza bianco hämtade jag från Italien. I våras när sonen och jag var där på besök åt han något som liknade det jag lagade till idag. Fast på hans pizza låg rosmarin istället för den timjan jag använde. Att det blev timjan berodde helt och hållet på att det var den enda färska krydda som stod i vårt köksfönster för tillfället. Hur som helst blev den mycket god, rekommenderas varmt!

Pizza bianco

1 färdig pizzadeg (eller så gör man en egen)

100-150 g philadelphiaost

4 cm purjolök

riven mozarella

1 rå potatis

parmesan

färsk timjan

salt, chiliflakes

1. Töj ut pizzadegen så att den täcker hela plåten. Bred ut philadelphiaost över hela botten. Lägg ut ett jämnt lager riven mozarella.

2. Strimla purjolöken fint och fördela över pizzan.

3. Skiva potatisen jättetunt, gärna med mandolin eller ta hjälp av rivskivan på ett stort rivjärn. Lägg ut på pizzan.

4. Riv över ett tunt lager parmesan och finhackad timjan. Avsluta med lite flingsalt och chiliflakes.

5. 225°, cirka 15 minuter!

Pizzan innan gräddning.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar