Skumtomtepannacotta

Du visar för närvarande Skumtomtepannacotta

För ett tag sedan var jag bjuden på middag hos en god vän. Hon bjöd på en dessert som hittills undgått min radar….hur kan man fråga sig för den var väldigt god och dessutom enkel att göra.

Det var förstås skumtomtepannacotta. Nu när jag vet att det existerar har jag hittat mängder av recept på nätet. Mängderna grädde till en påse med 100 g tomtar varierar från 4 1/2 dl – 5 dl. Jag har provat båda mängderna, det blev ett godkänt resultat av båda, trots det tycker jag att den pannacotta som blev bäst är den med 4 1/2 dl grädde.

Skumtomtepannacotta

4 1/2 dl grädde

100 g skumtomtar

Värm grädden till kokpunkten, och klipp ner tomtarna i mindre bitar. Koka inte men håll hett så börjar tomtarna lösas upp. När de legat ett tag i den heta grädden tog jag en visp och då var plötsligt alla spår av tomtebitar borta och pannacottan kunde hällas upp i glas. Det blev sex portionsglas.

Jag dekorerade med skumtomtar och små polkagrisstänger.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar