Kryddstark köttfärspizza

Du visar för närvarande Kryddstark köttfärspizza

Idag gjorde jag en god kryddstark köttfärspizza till middag. Eftersom jag slappade framför teven var det en middag som passade perfekt.

Jag började göra en god och kryddig färs. Cirka 300-400 g färs bryntes i smör. Sedan rev jag i en vitlöksklyfta och saltade. 1 tsk etiopisk peppar och 1/2 tsk paprikapulver var det som åkte i därnäst tillsammans med 2-3 msk tomatpuré och 1 dl vatten. När vattnet kokat bort var färsen klar. Min färs var alldeles lagom kryddad, stark men inte för stark. Men smaka av så att det blir till belåtenhet.

Det fanns en färdig pizzadeg i kylen som jag bredde ett lager tomatsås på. Sedan rev jag över mild ost och fördelade köttfärs och krossad avrunnen ananas över. Jag skar upp en tomat och fördelade en påse minimozarella över det hela. Avslutningsvis strödde jag över oregano. In i ugnen, 200°, cirka 15-20 minuter.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar