Vegetarisk lasagne

Du visar för närvarande Vegetarisk lasagne

Eftersom sonen inte bor hemma längre och jag gärna slarvar med maten när det bara är jag som ska äta har jag beslutat mig för att försöka laga till några rätter varje helg som jag sedan kan äta till middag under veckan som kommer (hur länge det nu håller…).Eller ta med i matlådan. En av rätterna jag fixade till var en vegetarisk lasagne som är toppengod.

Vegetarisk lasagne

lasagneplattor

Grönsaksröra

1 aubergine

1 squash

2/3 rödlök

1 salladslök

4 champinjoner

salt, svartpeppar och balsamicocreme

kokosolja, att steka i

Bechamelsås:

3 msk smör

3 msk mjöl

1/2 dl vitt vin

5 dl mjölk

2 dl mild riven ost

1 dl fint riven parmesan

2 nävar spenat

salt, svartpeppar

Tomatsås

1 dl färdig tomatsås (av pizzatyp)

1 msk tomatpuré

 

1. Skölj aubergine och squash. Dela dem på längden i sex delar, skär bort de skumgummiaktiga delarna i mitten av auberginen. Hacka ner i centimeter-stora bitar. Dela varje champinjon i sex delar. Hacka rödlök och salladslök.

2. Fräs direkt i kokosolja, raps- eller olivolja så att inte auberginedelarna hinner bli bruna. Krydda med salt, nymald svartpeppar och balsamicocreme. Låt det steka mjukt. När grönsakerna är mjuka blandas tomatsåsen ner.

3. Gör bechamelsåsen. Smält smöret och blanda ner mjölet. Tillsätt sedan vitt vin (jag hade lite överbliven prosecco) och mjölk. Låt det tjockna, smaka av med salt och svartpeppar. Blanda ner osten och den hackade spenaten. Låt osten smälta.

4. Varva grönsaksröran, lasagneplattor och sås i en ugnsform. Avsluta med ett lager sås och extra riven ost.

5. Gratinera i ugnen 175°, 40-50 minuter.

Grönsaker på skärbrädan.
Hackade grönsaker.
På mediumhög värme i stekpannan med lite balsamicocreme ringlad över som smaksättning steks grönsakerna mjuka.

 

Bechamelsås med ost och spenat.
Lasagnen toppas med sås och riven ost.
Färdiggräddad.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar