Tunnbrödsnacks

Du visar för närvarande Tunnbrödsnacks

En mycket enkel aptitretare när det är dags för kräftskivan, surströmmingsfesten eller bara en helt vanlig kväll framför teven istället för de vanliga chipsen.

På hårt tunnbröd, i vårt hus Gene tunnbröd, (eftersom det bakas där vi bor) breds ett generöst lager av tomatpesto ut. På det rivs ett lager parmesanost över.

Sedan stoppar man in bröden i ugnen på 225° till dess att osten smält och man ser att det blivit lite krispigt. Passa bröden så att de inte blir brända, det går fort från alldeles lagom lång tid i ugnen till lite för länge (några av mina blev lite för mörka i kanten…). Ta ut dem och bryt eller skär i lagom stora bitar.

Vi njöt av bröden till prosecco, men en öl, källvatten eller en kopp te fungerar också alldeles utmärkt.

Det bästa med de här snacksen är att de går att variera på många olika sätt. Med till exempel basilikapesto, örtpesto eller enbart ost. Istället för parmesan är det gott med en riven lagrad ost som präst, svecia, chiliost, västerbotten eller någon annan favoritost. Fantasin sätter gränserna.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar