Ostpaj med örter och dillpesto

Ostpaj med örter och dillpesto

Paj är så gott och i vårt hem går ostpaj alltid hem! Denna gång med lite färska örter från krukorna på altanen. En enkel dillpesto smakade toppen till!

Ostpaj med örter och dillpesto

1 pajdeg (3 dl vetemjöl, 125 g smör, 3 msk iskallt vatten)

2-3 dl riven ost, mild

1 dl riven parmesan

2-3 msk hackad oregano och timjan

Äggstanning

1-2 tsk stött kummin

4 ägg

3 dl grädde

salt, svartpeppar

1. Gör pajdegen, kavla eller tryck ut den i en pajform. Nagga och förgrädda i 225° ca 10 minuter.

2. Lägg ost och hackade örter i formen.

3. Häll över äggstanningen.

4. Grädda i 200° 30-40 minuter.

 

Dillpesto

1 1/2 dl dill

ca 1 dl olja (kallpressad rapsolja och vanlig rapsolja)

1 vitlöksklyfta

1 påse mandelflagor

Mixa alla ingredienser och smaka av med pressad citron, salt och svartpeppar.

 

Jag serverade pajen tillsammans med prosciutto, vattenmelon och sallad med dillpeston.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 21-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar