Smördegspizza med potatis och rosmarin

Du visar för närvarande Smördegspizza med potatis och rosmarin

När vi var i Rom för ett tag sen åt sonen en fantastiskt god pizza med potatis och rosmarin. Den pizzan fick bli inspiration till det här goda kvällsrätten. Som ett litet tilltugg fungerar det att äta bara som det är, annars skulle det vara gott men en stekt köttbit till. Jag använde rå potatis, med kokt blir resultatet ett annat förstås.

Smördeg med potatis och rosmarin

1 färdigkavlad smördeg

1 rå potatis

creme fraiche

parmesan

några kvistar rosmarin

flingsalt och olivolja

Bred ett lager creme fraiche över smördegen. Skiva potatisen tunt, tunt och lägg ett lager på smördegen. Krydda med flingsalt. Fördela rosmarin och fint riven parmesan över potatisen. Avsluta med att ringla på lite olivolja innan det är dags för ugnen. 225° ca 15-20 minuter.

Snart dags för ugnen!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar