Äntligen lite matlagning igen = grillat

Du visar för närvarande Äntligen lite matlagning igen = grillat

Oj, nu var det länge sen det blev nåt nytt här på bloggen. Det beror på flera saker. Dels har jag jobbat väldigt mycket vilket inneburit att det i princip är sonen som lagat all mat här hemma den senaste tiden, dels har vi varit på semester i Rom.

Vilken underbar stad, fantastisk miljö och minst lika fantastisk mat. Men nu har det hänt igen att det har blivit lite matlagning här hemma….inte så mycket nytt blev det men väl gott. Eftersom vädret var toppen och det gäller att ta tillvara alla tillfällen till grillning så var planen för gårdagkvällens middag klar.

Grillad kyckling kryddad med salt och chiliblandning. Grillad lax kryddad med salt, svartpeppar och med pressad citron på.

Ugnsrostade rotfrukter: potatis, sötpotatis och morötter med olivolja ringlad över. Kryddat med färsk timjan, salt och svartpeppar.

Kall sås med cirka 1 1/2 dl creme fraiche, 2 msk majonnäs, 1 riven vitlöksklyfta, några teskedar pressad citron, några matskedar finhackad färsk timjan och lite salt och svartpeppar.

Till detta vattenmelon, grillad majs och små plommontomater.

 

Men för att inte slita ut mig i köket lagade sonen mat idag igen…det blev potatisgratäng och helstekt ytterfilé täckt med kryddor….mums!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar