Ryggbiff med grönpepparsås och parmesanpotatis

Du visar för närvarande Ryggbiff med grönpepparsås och parmesanpotatis

Till middag under helgen lagade jag till ryggbiff av kalv som jag serverade med en grönpepparsås och goda parmesanpotatisar som gratinerats i ugnen.

Potatisen gjordes av små knölar med fint skal. De kokade jag först i lättsaltat vatten till dess att de var färdiga. Sedan lade jag dem i en ugnsform med lite smör i botten och tyckte till med en gaffel. Tre vitlöksklyftor revs fint och fördelades över potatisen tillsammans med lite flingsalt, 1 dl nyriven parmesan. Sist lade jag en liten smörklick på varje potatis och strödde över färsk timjan. Därefter fick potatisen gratinera i ugnen ca 20 minuter på 225° till dess att de fått fin färg.

Köttet skivade jag, kryddade med salt och svartpeppar och stekte på medelhög värme cirka 2-3 minuter på varje sida.

Grönpepparsåsen bestod av en rejäl klick smör i botten på en kastrull som fick smälta. Sen tillsatte jag ca 1 msk grönpeppar (mortlad), nymald svartpeppar, 1-2 tsk kalvfond, 1-2 tsk balsamicocreme, 1 1/2 dl grädde och 1 dl creme fraiche.  Det fick koka ihop en stund så att såsen blev krämig. Jag smakade av med salt och extra svartpeppar.

Vi stekte också chilihalloumi till och serverade vattenmelon, spenat och små goda tomater.

En mycket smarrig måltid utan alltför mycket stök.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar