Köttfärsröra i libanesiskt tunnbröd

Du visar för närvarande Köttfärsröra i libanesiskt tunnbröd

I höstas gjorde jag en ny bekantskap i brödhyllan, libanesiskt tunnbröd. Så underbart gott att göra pizza på, använda istället för tortillabröd till wraps eller bara riva småbitar och äta med någon gott till. Idag gjorde jag en köttfärsröra som vi åt i tunnbrödet tillsammans med grönsaker och vitlökssås, mums!

Köttfärsröra

ca 400 g köttfärs

1 liten rödlök

1 vitlöksklyfta

kokosolja

svartpeppar, salt

200 g wokgrönsaker

1/4 dl hoisinsås

japansk soja

 

1. Fräs färsen i kokosolja, tillsätt hackad lök och vitlök när färsen nästan är färdigbrynt. Krydda med salt och svartpeppar.

2. Tillsätt ca 200 g wokgrönsaker, hoisinsås och japansk soja och låt koka ihop en stund. Smaka av med mer kryddor, det behövs så att inte färsen blir för tam.

3. Värm tunnbrödet lätt och fyll med valfria grönsaker och till exempel vitlökssås. Vi fyllde våra bröd med spenat, ruccola, tomater och mozarella också.

4. Smaklig spis!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar