Piroger med kryddstark färs och grönkålschips

Du visar för närvarande Piroger med kryddstark färs och grönkålschips

När det var dags för middag häromdagen och vi skulle laga till färsen som låg på diskbänken kom vi på att piroger skulle smaka gott. I kylen fanns två färdiga pizzadegar, det innebar att vi inte behövde göra någon deg utan vi tog det vi hade. Vi gjorde piroger av båda, då kunde vi stoppa några i frysen, det blev 12 piroger i olika storlek och form. Det var sonen som fixade färsen och kryddning av den, något han löste med den äran. Smakrika och kryddigt goda! Jag fixade grönkålen.

Färs till piroger

600-700 g färs

2 salladslökar

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

5-6 körsbärstomater

1 morot

salt, svartpeppar, anchochili och curry

balsamicocreme

riven prästost

2 färdiga pizzadegar

1 ägg och sesamfrö

 

1. Hacka lök, vitlök och skär salladslöken i tunna ringar. Stek mjukt i olja tillsammans med råriven morot.

2. Bryn färsen i olja, krydda med salt, svartpeppar, anchochili och curry. Blanda med löken och tomater i mindre bitar. Ringla över lite balsamicocreme och låt det steka tillsammans en kort stund.

3. Dela pizzadegen i kvadrater och lägg köttfärsfyllningen i mitten. Toppa med ost. Vik ihop till trianglar (eller fyrkanter), pensla med uppvispat ägg, strö över sesamfrön och grädda i 225° till dess att de fått fin färg. Servera med grönkålschips eller valfri sallad.

4. Jag klappade in olivolja i grönkålen, kryddade med salt och chiliflakes. Sen in i ugnen på låg värme till dess att grönkålen hade torkat och var frasigt goda.

 

Det blev några fyrkantiga piroger också.
Fyllning förutom färsen.
Krispigt goda grönkålschips!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar